Kaffevarianter
En enkel espresso, cappuccino eller en flat white? På en kaffemeny i en kafé finnes det mange ulike kaffevarianter å velge mellom. Nedenfor her ser du de vanligste, kanskje våger du å bestille noe nytt neste gang.
Espresso
Lages i en espressomaskin der varmt vann under høyt trykk presses gjennom kaffepulveret. 25–35 ml, dekkes av en fast crema (skum).
Ristretto
En enkel espresso med drøyt halve mengden vann.
Lungo
En espresso som har rent litt lengre tid, en enkel espresso med nær den doble mengden vann
Americano
En espresso + samme mengde varmt vann
Cappuccino
En enkel espresso, en tredjedel dampvarmet melk og en tredjedel skummet melk, 150–180 ml.
Latte
Dobbel espresso i et høyt glass fylt med dampvarmet melk med litt melkeskum på toppen.
Flat White
Dobbel espresso med varm skummet melk, serveres i cappuccinokopp.
Cortado
Dobbel espresso med like mye varm skummet melk.