Kaffevarianter

En enkel espresso, cappuccino eller en flat white? På en kaffemeny i en kafé finnes det mange ulike kaffevarianter å velge mellom. Nedenfor her ser du de vanligste, kanskje våger du å bestille noe nytt neste gang.

Espresso

Lages i en espressomaskin der varmt vann under høyt trykk presses gjennom kaffepulveret. 25–35 ml, dekkes av en fast crema (skum).

Ristretto

En enkel espresso med drøyt halve mengden vann.

Lungo
En espresso som har rent litt lengre tid, en enkel espresso med nær den doble mengden vann

Americano

En espresso + samme mengde varmt vann

Cappuccino

En enkel espresso, en tredjedel dampvarmet melk og en tredjedel skummet melk, 150–180 ml.

Latte

Dobbel espresso i et høyt glass fylt med dampvarmet melk med litt melkeskum på toppen.

Flat White

Dobbel espresso med varm skummet melk, serveres i cappuccinokopp.

Cortado

Dobbel espresso med like mye varm skummet melk.