1. Hjem
  2. »
  3. Bærekraft
  4. »
  5. Ansvarlig forbruk

Ansvarlig forbruk

Som individ kan det føles vanskelig å gjøre en forskjell. Her er Löfbergs et trygt valg som gjør det enkelt for deg å innta kaffe på en hyggelig måte. Ved å velge kaffe som er verifisert bærekraftig, unngå svinn og resirkulere emballasjen, bidrar du til å ikke sløse med klodens ressurser unødvendig. Sammen bidrar vi til en verden hvor både mennesker og kaffe kan vokse.

Forpakninger

Emballasjens viktigste oppgave er selvsagt å beskytte kaffen og bevare smaker og aromaer. Emballasjen står for en liten del av klimapåvirkningen vår, men vi jobber fortsatt aktivt med å utvikle nye, smarte løsninger som er enda bedre for miljøet. Vi har bestemt at all emballasjen vår skal være 100 prosent resirkulerbar og laget av fornybart eller resirkulert materiale innen 2030. Det er en forutsetning for en sirkulær syklus hvor emballasjematerialet kan brukes igjen og igjen.

Massebalanse

Som en del av overgangen til mer bærekraftig emballasje jobber vi med en massebalanseløsning som betyr at vi gradvis erstatter fossil plast med mer bærekraftige alternativer. Massebalanse gjør at vi bidrar til at mengden plast fra biobaserte kilder øker basert på volumene våre, og at mengden fossil plast minker i samme takt. Løsningen inkluderer leverandørens totale produksjon, noe som gjør at noe av emballasjen vår kan inneholde mer fornybart materiale og andre mindre.

Massebalanseløsningen vi har valgt å jobbe med er tredjepartssertifisert av ISCC (International Sustainability and Carbon Certification).

Slik resirkulerer du emballasjen!

Malt kaffe

Emballasjen består av plast (hvorav omtrent halvparten er fornybar råvare), og en tynn papirinnpakning. Kombinasjonen gjør at plastmengden reduseres uten at det går ut over smaker og aromaer.

Hjelp oss med å resirkulere ved å sortere posen som plast og emballasjen som papir.

Hela bønner

Emballasjen består av plast i forskjellige lag (hvorav ca halvparten er fornybar råvare). Det sikrer smaker, aromaer og effektiv og sikker håndtering. Materialet brukes også til noe av vår malte kaffe til kafeer og restauranter.

Hjelp oss å resirkulere ved å sortere som plast.

Ny emballasje for hele bønner

Vi har startet overgangen til fornybar og resirkulert emballasjeråvare etter massebalanseprinsippet. Et viktig steg mot målet om at all emballasjen vår skal kunne gjenvinne materialer slik at de bidrar til et sirkulært kretsløp.

Hjelp oss å resirkulere ved å sortere som plast.

ICE

Vår iskaffe er pakket i CartoCan®, en pappløsning laget av fornybare råvarer. Emballasjen er produsert, stanset og laminert i Värmland.

Hjelp oss å resirkulere ved å sortere som papir (det lille klistremerket på lokket er resirkulert som metall).