1. Hjem
  2. »
  3. Kaffeinspirasjon
  4. »
  5. Artikler & Reportasjer
  6. »
  7. Kajsa-Lisa om Löfbergs bærekraftsarbeid

Kajsa-Lisa om Löfbergs bærekraftsarbeid

I dag er vi langt fra å bruke kaffens fulle potensial. Hos Löfbergs ønsker vi å endre på det. I vårt bærekrafts arbeid ønsker vi å bidra til en 100 prosent sirkulær produksjon og forbruk av kaffe, helt uten sløsing.

– Klimaendringene påvirker allerede kaffeindustrien i stor grad og noe må gjøres. Det handler om at utslippene virkelig må ned i hele verdikjeden, vi kan ikke klimakompensere bort utfordringene i kaffebransjen, sier Kajsa-Lisa Ljudén, leder for bærekraft i Löfbergs.

Kaffens klimapåvirkning er størst på dyrkningsnivå, med over 80 prosent, og derfor retter vi mye av innsatsen mot produsentland. Samtidig jobber vi hardt i vårt bærekrafts arbeid for å redusere påvirkningen også fra vår produksjon og drift.

– Vi har lenge jobbet med å redusere ressursene vi bruker – alt fra å utvikle tynnere emballasjematerialer til å jobbe med energieffektivisering og reduserte klimautslipp. Takket være en utrolig drivkraft innenfra organisasjonen har vi i løpet av året videreutviklet systemet vårt for å redusere svinn både fra lager og produksjon, sier Kajsa-Lisa Ljudén.

Men ambisjonen om en helsirkulær og fossilfri drift handler om mer enn bare å redusere ressursbruken. Det kreves en smartere produksjon og produktdesign som muliggjør sirkulasjon av materialer og minimering av svinn, samt mer bærekraftige forbruksmønstre. Mens man er på dyrkernivå, trengs det regenerative jordbruksmetoder som både bidrar til sterkere økosystemer og til økte inntekter for dyrkere.

– Det handler om å tenke nytt, tørre å teste seg selv og finne partnere som vil i samme retning. Mye av vårt sirkulære arbeid kommer fra et utrolig driv i organisasjonen, det gjør meg både stolt og håpefull. Vi jobber allerede med mange av løsningene, sier Kajsa-Lisa Ljudén.