1. Hjem
  2. »
  3. Om oss
  4. »
  5. Vår historie

Vår historie

Historien om Löfbergs begynner i Karlstad i 1906. Det er historien om et familieeid kaffebrenneri som utvikler seg fra å være et lite lokalt selskap til å bli en internasjonal aktør. Et selskap hvor lidenskapen for fika og god kaffe alltid har eksistert, samt engasjementet for bærekraft og rettferdighetsspørsmål.

Her er vår historie

1906 – Bröderna Löfbergs grunnlegger Löfbergs

Det begynner i 1906 da brødrene Anders, John og Josef Löfberg importerer og selger kaffe i Karlstad og omegn. Vår første adresse er Södra Kyrkogatan 1 i Karlstad, et steinkast fra dagens hovedkontor.

1911 – Vi begynner å brenne kaffe

Vi begynner å brenne vår egen kaffe i 1911 – omtrent samtidig som ordet fika begynner å bli brukt i Sverige. En tilfeldighet? Kanskje, kanskje ikke. En ting er i alle fall sikkert, og det er at vi alltid har verdsatt den svenske fikakulturen.

1920 -Löfbergs blir lilla

På 1920-tallet begynner vi å selge kaffen vår i fargerik innpakning. Löfbergs Luxury Blend, som selges i lilla pakke, blir den mest populære og kalles populært Löfbergs Lila. Derfor er lilla fargen så spesiell for oss.

1960 – rt kaffebrenneri innvies

Löfbergs fortsetter å vokse og for å kunne møte behovene til kaffeelskere over hele Sverige, innvier vi kaffebrenneri i Karlstad i 1960. Vi steker, smaker og pakker fortsatt mye av kaffen vår her.

1980 – Satsning på kaffe utenfor hjemmet

På 1980-tallet gjorde vi en satsing spesielt rettet mot hoteller, restauranter og kafeer. Det legger grunnlaget for at Löfbergs blir og er markedsleder innen Out of Home.

1990 – Löfbergs vokser utenfor Sverige

På 1990-tallet skjøt internasjonaliseringen vår fart og vi begynte å eksportere kaffe til nye markeder. I dag eksporteres halvparten av kaffen vår, og vi har kontorer i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Latvia og England.

1995 – Først i Sverige med økologisk kaffe

I 1995 importerte Löfbergs den første beholderen med økologisk kaffe til Sverige. I dag er hele vårt sortiment bærekraftig sertifisert, noe som blant annet har bidratt til at vi er en av verdens største innkjøpere og brennere av økologisk og Fairtrade-merket kaffe.

2001 – Vi er med og grunnlegger ICP

I 2001 var vi med å grunnlegge International Coffee Partner (ICP) hvor vi sammen med andre familieeide kaffeselskaper jobber for å forbedre utviklingsmulighetene og levekårene for småskala kaffedyrkere

2012 – Löfbergs Lila blir Löfbergs igjen

I 2012 går vi tilbake til vårt opprinnelige navn; Löfbergs. Men selv om fargen lilla ikke lenger er en del av navnet vårt, ligger den likevel nært vårt hjerte. Den er til og med varemerkebeskyttet i både Sverige og Estland.

2021 – Vårt nye og moderne kaffebrenneri blir innviet

1. juli 2021 – på vår 115-årsdag – innvier vi vårt nye og moderne brenneri for hele bønner i Karlstad. Det er den største investeringen i selskapets historie. En investering i fremtiden som gjenspeiler vår ambisjon om å fortsette å tilby en kaffe som både smaker og gjør godt i minst 100 år til.