Smak og aroma

Visste du at det er nesten 900 aromaer i en enkelt kopp kaffe? Det er nesten dobbelt så mange som det er i vin. Men kaffens smaksreise er langt fra enkel, og hvert steg fra å plante frøet i jorden til å drikke brygget kaffe påvirker dens unike smak og aroma.

Smaken i kaffekoppen din påvirkes altså av hvor i verden kaffen vokser, hvor fruktbar jorda er, vær, klima, om den får vokse i skyggen eller i solen og hvordan du tar vare på den etter det høstes. Etterpå spiller også steke-, male- og bryggeteknikker inn. Det er dermed trygt å si at kaffe er en av de mest komplekse og fascinerende drikkene vi har.

Ettersom det er så mye som kan påvirke kaffens unike smaksreise, er det viktig å kunne sikre smak og kvalitet. Derfor smaker vårt smaketeam på Löfbergs opptil 300 kopper kaffe hver dag.

Få mest ut av kaffens smak og aroma

For at du skal få mest mulig ut av koppen, har vår kaffeekspert Anna Nordström oppsummert et par ting det er greit å holde styr på når det kommer til kaffe og alle dens utrolige smaker.