1. Hjem
  2. »
  3. Kaffeinspirasjon
  4. »
  5. Artikler & Reportasjer
  6. »
  7. Møt vår kaffeekspert – Anna Nordström

Møt vår kaffeekspert – Anna Nordström

Kaffe er en av våre mest komplekse og fascinerende drikker, ikke minst når det kommer til dens unike smaker. Og vår kaffeekspert Anna Nordström er den beste i Sverige når det kommer til kaffesmaker.

For mange er den første koppen kaffe om morgenen nesten hellig. Til tross for det er det mange som drikker kaffen sin uten å tenke så mye på hvordan den faktisk smaker. Men faktum er at i en enkelt kopp kaffe er det nesten 900 aromaer.

En som er veldig god på smaker av kaffe er vår kaffeekspert Anna Nordström. Anna har jobbet i Löfbergs siden 1998 og med sin tunge merittliste i bagasjen kan hun det meste innen sensorikk, brygging og brenning av kaffe. Hun har tatt medaljer både i SM og VM og var en del av det svenske Baristalandslaget. Hun er autorisert trener for Spesialkaffeforeningen og tilhører den eksklusive gruppen som kan kalle seg Q ​​Graders.

Et av kaffeverdenens tøffeste utdanninger

Det er ikke mange som har det som skal til for å prøve et av kaffeverdenens tøffeste kurs. For å få tittelen Certified Quality Grader, du må bestå totalt 19 blindtester i henhold til internasjonale standarder. Hver test kan på sin side bestå av opptil 30 ulike kopper hvor man gjennom blindtester må kunne oppdage og beskrive små forskjeller og nyanser for å bli godkjent.

– Dette er det vanskeligste du kan gjøre i vår bransje. Vanligvis er det én av ti som består eksamen på første forsøk. De som ikke rekker det får to sjanser til, men bare rundt 30 prosent klarer det til slutt. Det føles fantastisk å være en av dem. En fjær i hatten for både meg og Löfbergs. Dette gjør at vi kan hjelpe våre kunder med å utvikle sine tilbud på en enda bedre måte, sier Anna Nordström.