I denne oppskriften brukes

Kaffebiskvier

Alt blir bedre med kaffe!
Som for eksempel denne oppskriften på smaksrike biskvier hvor smørkremen har fått seg et sting av kaffe.
Her kan du gjerne prøve deg frem ed forskjellige brenningsgrader for å finne din favoritt som virkelig forgyller din fika.

Ingredienser

200
g

Mandelmasse

1
st

Eggehvite

100
g

Romtemperert smør

1
dl

Melis

1
tsk

Vaniljesukker

0.5
dl

Veldig finmalt kaffe

200
g

Mørk sjokolade

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 175 grader
  2. Riv mandelmassen grovt og visp inn eggehviten til du får en jevn og smidig masse
  3. Lag små topper av massen på et bakepapir , omtrent som en femkrone
  4. Klem toppene flate og bak dem i ovnen i ca ti minutter
  5. Ta dem ut og la dem avkjøles før du løsner bunnene fra bakepapiret
  6. Snu alle bunnene med den slette undersiden opp
  7. Visp sammen resten av ingrediensene til en smidig smete og legg dette på bunnene
  8. Sett i kjøleskapet til avkjøling
  9. Smelt sjokoladen i et vannbad og la denne avkjøles litt
  10. Dypp biskviene i sjokoladen og la dem sette seg i kjøleskapet