I denne oppskriften brukes

No posts are published yet.

  1. Home
  2. »
  3. Kaffeinspirasjon
  4. »
  5. Recipes
  6. »
  7. Alle
  8. »
  9. Macroner med kaffe og sjokolade

Macroner med kaffe og sjokolade

Vår oppskrift på macroner!
Legges sammen to og to med deilig fyll av hasselnøtt.

Ingredienser

2
st

Eggehviter

30
g

Sukker

160
g

Melis

90
g

Mandelmel

2
tsk

Pulverkaffe

Fyll

100
g

Mørk sjokolad

0.5
dl

Fløte

0.5
krm

Salt

100
g

Nøttecréme

Slik gjør du det

Macarons

  1. Sett ovnen på 150 grader
  2. Visp eggehvitene stive
  3. Bland sukker og 70 gram melis og pisk inn i eggehvitene til du får en lett og luftig marengs
  4. Sikt 90 gram melis, mandelmel og kaffepulveret og vend dette forsiktig inn i marengsen med en slikkepott
  5. Fortsett å røre med slikkepotten til marengsen blir litt løs
  6. Bruk en sprøytepose og sprøyt ut rundinger på bakepapir i ca 3 cm diameter
  7. Bak macronene i ovnen i 12 minutter på 150 grader
  8. La macronene avkjøles helt

Fyll

  1. Hakk sjokoladen grovt og legg denne i en romslig bolle
  2. Kok opp fløten og hell over sjokoladen
  3. Rør forsiktig sammen til ganache
  4. Salte lett og la ganachen avkjøles litt
  5. Rær inn nøttecrémen
  6. Bruk en sprøytepose og sprøyt ut nøttefyllet på halvparten av macronene
  7. Legg de resterende macronene på toppen som lokk