Tilberedingsmetoder

Det er mange forskjellige tilberednings metoder å utforske. La oss presentere våre favoritter og forhåpentligvis vil du føle deg inspirert til å prøve noe nytt!

Traktekaffe

Traktekaffe er enkelt og godt, spesielt når du skal brygge kaffe til mange mennesker. Det mange gjør galt når de brygger er for over- eller underdosere for å få en svakere eller sterkere kaffe. Vi anbefaler aldri underdosering eller overdosering. Velg heller en lysere eller mørkere brenningsgrad for kaffen.

Slik trakter du god kaffe

Doser med en måleskje eller en spiseskje per kopp, 6-8 g kaffe per 1,5 dl vann. Ideelt sett bør vannet være mellom 92-96°C.

Presskanne kaffe

Presskannen er spesielt egnet når du vil lage en liten mengde kaffe. Viktig å tenke på når du velger kaffe er at den skal ha en grovere maling enn vanlig kokekaffe.

Så lager du god presskannekaffe

FFor å trekke ut de fine aromaene fra den malte kaffen, må kaffen trekkes i ca. 4 minutter og en vanntemperatur på 92-96 grader.

Pour over

Vi kan varmt rekommendera handbryggning för dig som vill experimentera med nya bryggmetoder. Ofta används en speciell filtertratt för att vattnet inte ska rinna för fort igenom det.

Viktig å tenke på når du lager pour over

Doser brygg malt kaffe, 60-70g/liter vann. Proffene heller først litt varmt vann gjennom filteret for å trekke ut papirsmaken og varme opp varene. Varm opp vann til 93°C og bløtlegg nå kaffen, akkurat nok til å dekke alle kaffebønnene. Vent 30 sekunder og hell vannet forsiktig og jevnt over kaffen.

Hele prosessen skal ta ca. 2,5 minutter, du kan justere tilberedningstiden ved å male kaffen grovere eller finere.

Kokekaffe

Det är något speciellt med att koka kaffet, inte minst om man befinner sig ute i naturen och kokar kaffet över öppen eld.

Slik lager du god kokekaffe

Doser de grovmalte kaffebønnene direkte i en kaffekanne med kaldt vann. Doser ca. 65g kaffe/liter vann. Og for den beste smaken, ikke glem å rengjøre vannkokeren. Kaffen skal da kun putre uten å koke og så stå og trekke i ca 5 minutter. Hvis kaffen får koke, ødelegges noe av de fine aromaene og kaffen blir bitter på smak. Noen dråper kaldt vann i tuten vil hjelpe sumpen til å synke.

Espresso

Sterk og fyldig espresso lages best av finmalte bønner og tilberedes best i en espressomaskin.

Slik lager du en god espresso

Vei opp riktig mengde espressokaffe. Kjøretiden skal være 25 til 30 sekunder. Skummet på overflaten, eller crema som det også kalles, skal være gyllenbrunt og dekke hele overflaten av espressokoppen.

Cold Brew

Det ger en sötare och rundare kaffesmak. Vill du testa att göra din egen Cold Brew så hittar du receptet här. Men du kan även beställa Cold Brew i Löfbergs shop, klicka

clear

238 / 5 000

Oversettelsesresultater

Oversettelsesresultat

star_border

Cold Brew brygges akkurat som navnet tilsier, under kaldt vann. Det gir en søtere og rundere kaffesmak. Vil du prøve å lage din egen Cold Brew finner du oppskriften her.