1. Hjem
  2. »
  3. Kaffeinspirasjon
  4. »
  5. Kaffekunnskap
  6. »
  7. Baristaens beste tips

Baristaens beste tips

Hvis det er noen som vet hvordan man brygger skikkelig god kaffe, så er det baristaen vår Julia. Julia har lang erfaring i kaffeverdenen og utdanner i dag våre kunder på hoteller, kafeer og restauranter til å bli baristaer.

1. Ta vare på din kaffetrakter

For at kaffen skal smake skikkelig er det viktig at bryggeren din har god helse. Hold den ren og avkalk med jevne mellomrom. Hvis du har mulighet, vennligst sjekk temperaturen. Kaffe må brygges ved høy temperatur for å frigjøre alle smaker og aromaer. Ideelt sett bør vannet være mellom 92 og 96 grader. Hvis du har en brygger med for lav temperatur, er det bedre å koke vannet og helle kaffen gjennom en filtertrakt.

2. Tør å prøve noe nytt

Mange av oss er vanemennesker og drikker vanligvis den samme gode kaffen. Men nå og da kan det være gøy å tørre å prøve noe nytt. Hvis du vanligvis kjøper medium stekt kaffe, prøv mørk stekt. Hvis du vanligvis kjøper filterkaffe, prøv å kjøpe hele kaffebønner og mal dem selv. Invester i en kvern med kvernskiver og vi kan garantere at du får frem de fantastiske aromaene og hele kjøkkenet vil lukte deilig når du maler kaffebønnene dine!

3.Bruk riktig kaffefilter og fukt det

Bruk hvite kaffefiltre for å unngå ettersmak. Et hett tips er også å bløtlegge kaffefilteret før brygging for å fjerne uønsket papirsmak.

4. Dosere riktig

Det er utrolig viktig å dosere kaffen riktig. Bruk et kaffemål eller dynget spiseskje per kopp, 6-8 g per 1,5 dl vann. Ønsker du en sterkere kaffe, velg en mørkere brenningsgrad i stedet for å ta et ekstra mål kaffe.

5. Oppbevar kaffen riktig

Kaffebønnene dine har blitt plukket for hånd, og deretter transportert langt og bredt. Så behandle kaffen med kjærlighet og respekt, den fortjener det. For at aromaene skal bevares på best mulig måte bør kaffen oppbevares mørkt og kjølig i godt forseglet originalemballasje, gjerne i tettsittende krukke eller boks.