1. Hjem
  2. »
  3. Kaffeinspirasjon
  4. »
  5. Kaffekunnskap
  6. »
  7. Å male kaffebønner

Å male kaffebønner

Mange av oss er enige om at kaffe er noe helt spesielt. Men visste du at du kan få enda mer ut av kaffestunden ved å male kaffebønnene? Aromaen, smaken, opplevelsen – ja alt forsterkes ved å male kaffebønnene.

Fordelene med å male kaffebønner er mange. Her er vår guide for å få det beste og mest mulig ut av dine kaffebønner.

Kvern kaffen rett før brygging for å få mest mulig ut av kaffen.

Ved å male kaffen rett før brygging vil du få den ferskeste kaffen, med maksimal smak og aroma.

Finn den malingsgraden som passer deg best.

Kaffeblandinger smaker forskjellig avhengig av hvordan du maler den. En finere maling gir en fyldigere, nøtteaktig, men også grovere kopp kaffe. En grovere maling gjør i stedet kaffen lettere og sunnere. Ved å male kaffebønnene kan du teste deg frem og finne hvilken malegrad du liker best og få kaffen akkurat slik du vil ha den.

Uansett om du kjøper ferdigmalt kaffe eller maler kaffen hjemme, er kvernen veldig viktig.
Gode ​​kvernkniver er viktig for at kaffebønnene skal males til en så jevn størrelse som mulig, noe som igjen påvirker smaken etter brygging. Slitte eller dårlige kverner kan varme eller brenne kaffen. Har du en espressomaskin trenger du en spesiell espressokvern som kverner kaffen veldig fint.

Tips! 
Ikke glem å rengjøre kvernen fra tid til annen slik at kaffen fortsetter å smake godt. Det finnes spesielle rensetabletter som du heller i kvernen. Vask bønnebeholderen med mildt vaskemiddel og tørk deretter med en ren, tørr klut.