Vår historie

Bedriften ble grunnlagt i 1906 av brødrene Anders, John og Josef Löfberg. I 1911 begynte vi å brenne egen kaffe – omtrent samtidig som kaffedrikking ble et begrep. Lidenskapen for kaffekulturen og god kaffe har vært med helt fra starten, akkurat som vårt engasjement for bærekraft og rettferdighet. Vi er f.eks. en av verdens største innkjøpere av økologisk og Fairtrade-merket kaffe. Bedriften eies 100 prosent av familien Löfberg. Som familiebedrift har det alltid vært naturlig og selvsagt å ha et langsiktig, verdistyrt og bærekraftig perspektiv i våre forretninger. Lang tradisjon, i kombinasjon med viljen til stadig å utvikle oss og være i forkant, er vår styrke på et kaffemarked med hard konkurranse.

Produkter og markeder

Frem til 1990-talet var vi stort sett bare virksomme i Sverige. Siden da har vi startet og kjøpt opp bedrifter i Norge, Danmark, Latvia og England. I dag selges vår kaffe blant annet under varemerkene Löfbergs, Peter Larsen Kaffe, Melna, Crema, Percol og Green Cup. Halvparten av salget skjer til detaljhandelen (Retail) og en fjerdedel til kafeer og restauranter (Out of Home). Resten går til eksterne kunder som selger eller serverer kaffe under egne varemerker. I Sverige selger vi også te under varemerket Kobbs.

 

Vår resa under åren

1906

Bedriften ble grunnlagt i 1906 av brødrene Anders, John og Josef Löfberg

1911

Vi starter egen brenning av kaffen.

1920

Forpakket kaffe erstatter kaffe i løs vekt. Den lilla forpakningen blir raskt den mest populære.

1950

Bedriften ekspanderer over hele Sverige

1960

Kaffeskrapan (vårt kaffeanlegg) i Karlstad innvies. Store investeringer i både produksjon og markedsføring.

1963

Vi starter flyselskapet ABAL Air.

1967

Eget lastefartøy anskaffes.

1980

Vi innleder vår Out of Home-satsing

19931999

1993 starter vi vår eksport. Baltikum er først ut. Deretter etablerer vi det norske selskapet Löfbergs Lila AS i 1999.

2001

Löfbergs starter International Coffee Partners sammen med Lugi Lavazza Sp.a., Gustav Paulig Ltd, Neumann Gruppe Gmbh og Tchibo Gmbh.

2006

Vi fyller 100 år. Den internasjonale satsingen fortsetter og kaffegruppen AB Anders Löfberg etableres.

2014

All Löfbergs-kaffe innenfor Out of Home har en bærekraftmerking.